Impozitarea Value Chain

Impozitarea Value Chain | Revizuirea Value Chain | Prețuri de Transfer și BEPS

  • Impozitarea Value Chain

Companiile constată că, prin revizuirea lanțului valoric al companiei, pot gestiona riscul fiscal și obține beneficii comerciale semnificative care determină creșterea valorii adăugate pentru clienți și acționari.

O explicație a lanțului valoric al unui grup face parte acum din cerințele de documentare din noile orientări ale OCDE ale prețurilor de transfer. O analiză a lanțului valoric poate descoperi punctele slabe din abordarea prețurilor de transfer.

Modificările funcționale pot avea consecințe fiscale semnificative - mai ales dacă activitățile generatoare de profit sunt mutate dintr-o țară în alta.

Orice restructurare comercială din cadrul unui grup este un moment bun pentru a efectua o revizuire a impozitelor pe lanțul valoric.

Reducerea barierelor comerciale și îmbunătățirile semnificative ale tehnologiei, conduc către funcționarea la nivel internațional chiar și a întreprinderilor mici și mijlocii, deținute de familie.

Indiferent de dimensiunea companiei, pentru a concura la nivel internațional, aveți nevoie de structurile potrivite pentru a atinge piețele țintă și pentru a produce și livra bunuri sau servicii în mod eficient și rentabil.

O revizuire fiscală în lanțul valoric vă poate ajuta să determinați dacă strategia fiscală este aliniată la funcțiile și activele pe care vă bazați pentru a genera profit.
 

  • Revizuirea Value Chain | Preturi de Transfer și BEPS

Analiza lanțului valoric este, de asemenea, un instrument important într-o lume post-BEPS. Unul dintre obiectivele principale ale programului BEPS este impozitarea profiturilor în jurisdicția fiscală unde valoarea este creată.

O analiză a lanțului valoric vă poate ajuta să demonstrați modul în care operați la nivel global și ca structură fiscală reflectă substanța economică a modului în care funcționează compania.

Amprenta globală a BDO și expertiza fiscală în 164 de țări și teritorii înseamnă că aveți acces direct la specialiști cu experiență în domeniul impozitelor și al lanțului valoric, oriunde funcționează compania.

Oferim o gamă completă de servicii fiscale, astfel încât dacă restructurarea are implicații asupra prețurilor de transfer și a impozitelor, avem expertiza de care aveți nevoie.

Echipa noastră de specialiști adoptă o abordare practică și vă oferă asistență coordonată pentru orice restructurare de afaceri.

Înainte de a oferi sfaturi, vă ascultăm și avem grijă să luăm în considerare și să respectăm realitățile comerciale ale companiei.


Oferim soluții practice și vă ajutăm să le implementați.