• Impozitarea Value Chain

Impozitarea Value Chain

Companiile constata ca, prin revizuirea lantului valoric al companiei, pot gestiona riscul fiscal si obtine beneficii comerciale semnificative care determina cresterea valorii adaugate pentru clienti si actionari.

O explicatie a lantului valoric al unui grup face parte acum din cerintele de documentare din noile orientari ale OCDE ale preturilor de transfer. O analiza a lantului valoric poate descoperi punctele slabe din abordarea preturilor de transfer.

Modificarile functionale pot avea consecinte fiscale semnificative - mai ales daca activitatile generatoare de profit sunt mutate dintr-o tara in alta.

Orice restructurare comerciala din cadrul unui grup este un moment bun pentru a efectua o revizuire a impozitelor pe lantul valoric.

Reducerea barierelor comerciale si imbunatatirile semnificative ale tehnologiei, conduc catre functionarea la nivel international chiar si a intreprinderilor mici si mijlocii, detinute de familie.

Indiferent de dimensiunea companiei, pentru a concura la nivel international, aveti nevoie de structurile potrivite pentru a atinge pietele tinta si pentru a produce si livra bunuri sau servicii in mod eficient si rentabil.

O revizuire fiscala in lantul valoric va poate ajuta sa determinati daca strategia fiscala este aliniata la functiile si activele pe care va bazati pentru a genera profit.

 

Revizuirea Value Chain

Preturi de Transfer si BEPS

Analiza lantului valoric este, de asemenea, un instrument important intr-o lume post-BEPS. Unul dintre obiectivele principale ale programului BEPS este impozitarea profiturilor in jurisdictia fiscala unde valoarea este creata.

O analiza a lantului valoric va poate ajuta sa demonstrati modul in care operati la nivel global si ca structura  fiscala reflecta substanta economica a modului in care functioneaza compania.

Amprenta globala a BDO si expertiza fiscala in 162 de tari si teritorii inseamna ca aveti acces direct la specialisti cu experienta in domeniul impozitelor si al lantului valoric, oriunde functioneaza compania.

Oferim o gama completa de servicii fiscale, astfel inc√Ęt daca restructurarea are implicatii asupra preturilor de transfer si a impozitelor, avem expertiza de care aveti nevoie.

Echipa noastra de specialisti adopta o abordare practica si va ofera asistenta coordonata pentru orice restructurare de afaceri.

Inainte de a oferi sfaturi, va ascultam si avem grija sa luam in considerare si sa respectam realitatile comerciale ale companiei.

Oferim solutii practice si va ajutam sa le implementati.

 

Pentru mai multe informatii va rugam sa directionati cererea catre:

Contact birou Bucuresti

Alin Irimia
+40726 129 338
Head of Transfer Pricing & Value Chain Taxation, Partner
BDO Bucuresti