Primul pas în strategia investițională

Mulți antreprenori sunt familiarizați cu zicala “este nevoie de bani pentru a face bani”. Cu atât de multe alternative pentru obținerea de capital atât de necesar dezvoltării afacerii, devine din ce în ce mai dificil să alegem cea mai bună variantă de finanțare.

Activitatea investiționala a unei companii reprezintă un mecanism important pentru creșterea competitivității și dezvoltarea business-ului într-un mod sustenabil.

Necesitatea elaborării strategiei de investiții este determinată de schimbările continue a condițiilor din mediul extern și intern, iar gestionarea eficientă a investițiilor este posibilă având la dispoziție o strategie de investiții, particularizată la specificul activității.

Strategia de dezvoltare economică a companiei stă la baza strategiei de investiții. Pentru gestionarea investițiilor pe termen lung, strategia de investiții devine tot mai concretă și, dacă este necesar, poate fi modificată și completată luând în considerare situația actuală. De asemenea, gestionarea investițiilor pe termen mediu prevede punerea în aplicare a proiectelor și programelor individuale de investiții.

Astfel, elaborarea strategiei de investiții reprezintă doar prima etapă a procesului de gestionare a activității investiționale a întreprinderii.

Fiecare antreprenor ar putea folosi mai mulți bani pentru dezvoltarea afacerii, iar activitatea de finanțare reprezintă mai mult decât o simplă alocare de fonduri. Nu există bani gratuiți, așa că este crucial să stabilim înainte de toate dacă afacerea are într-adevăr nevoie de finanțare.

Indiferent dacă vă gândiți să luați un împrumut, să colaborați cu un investitor, să apelați la fonduri nerambursabile sau să profitați de economii, există pentru fiecare opțiune de finanțare o serie de avantaje și dezavantaje ce trebuie analizate cu atenție.

Odată ce s-a optat pentru una dintre aceste surse de finanțare, va fi necesară o fundamentare corectă a costurilor pe care aceasta le presupune pentru întreprindere. Un nivel scăzut al rentabilității sub nivelul costurilor capitalurilor atrase pentru finanțare, poate fi catastrofal.

Vă gândiți că afacerea are nevoie de finanțare? Acționați pas cu pas:

  • În primul rând, asigurați-vă că aveți cu adevărat nevoie de finanțare.
  • Decideți ce tip de finanțare este cea mai potrivită pentru dvs. și compania pe care o conduceți.
  • Asigurați-vă ceea ce aveți nevoie în mod sustenabil pentru a continua să creșteți.

 

În cadrul Diviziei de Finanțare ne implicăm activ în dezvoltarea de strategii de finanțare pornind de la strategia de dezvoltare a afacerii pe termen mediu și lung și în identificarea surselor optime de finanțare, în condițiile cele mai avantajoase pentru clienții noștri.

Dacă ești în căutarea unei strategii corecte și sustenabile de finanțare pentru compania ta, te invit să stabilim o discuție și să descoperim împreună cum poate arăta viitorul companiei tale.

 

Aboneaza-te pentru a primi cele mai recente stiri si artiole BDO

 

Contacts

 

ANGELA MANEA

Director Financial Division

angelica.manea@bdo.ro

 

Rethink Management Program