• Impozitarea Economiei Digitale

Impozitarea Economiei Digitale

Exista o opinie larga - dar nu inca universala - ca sistemul fiscal international are nevoie de reforma pentru a aborda digitalizarea economiei globale.

In 2018 si 2019, OCDE si UE au publicat lucrari pe aceasta tema, iar OCDE si-a lansat acum propunerile privind alocarea profitului in diferite tari in care o companie internationala realizeaza vanzari sau obtine valoare.

“Abordarea Unificata” a OECD:

Pilonul 1: Impozitarea economiei digitale o „abordare unificata”

Abordarea unificata ar oferi tarilor dreptul de a impozita profiturile intreprinderilor internationale (indiferent daca au prezenta fizica in tara sau nu).

Acest lucru se indeparteaza de principiul consacrat al „profitului In care afacerea are prezenta fizica”, care a fost piatra de temelie a cadrului international si reprezinta, probabil, cea mai semnificativa schimbare in arhitectura fiscala internationala in 100 de ani.

Pilonul 2: Propuneri globale “Anti-erodare baza de impuner” (GloBE)

Propunerile sunt concepute pentru a contracara diminuarea sau realocarea profitului. Aceasta este in special o problema asociata activelor intangibile, dar este, de asemenea, vazuta in entitatile care genereaza profituri din finantarea intra-grup.

Pentru mai multe informatii va rugam sa directionati cererea catre:

Birou Bucuresti

Alin Irimia
+40726 129 338
Head of Transfer Pricing & Value Chain Taxation, Partner
BDO Bucuresti

Dan Barascu
+40728 999 610
Tax Partner BDO Bucuresti

Birou Cluj

Dan Apostol
+40722 362 726
Coordinating BDO Cluj, Partner

Birou Timisoara

Dan Stirbu
+40728 284 100
Coordinating BDO Timisoara, Partner