5 motive pentru care să te înscrii la BDO Academy dacă ești student sau proaspăt absolvent

5 motive pentru care să te înscrii la BDO Academy dacă ești student sau proaspăt absolvent

cu Ambra Antonescu, HR Manager BDO Romania


Am interacționat până acum cu sute de tineri aflați la primul job, le-am ascultat întrebările și le-am observat tensiunile necunoscutului: “Oare este un job potrivit pentru mine?”; “Nu știu dacă mă voi descurca…”; “Ce se va întâmpla în primele zile de la angajare?”.

Așa s-a lansat ideea BDO Academy, un program de dezvoltare profesională ce are ca scop principal oferirea unei imagini mai detaliate cu privire la ce presupune o carieră în cadrul unei firme de audit și consultanță financiară. Am creat un program în care să cunoști o parte din mentorii BDO, să te simți confortabil să îți îmbogățești cunoștințele, să faci schimb de idei și să interacționezi cu profesioniști din domeniu.

Toate detaliile despre program le puteți accesa pe site, însă mai jos am extras top 5 motive pentru care să participi:

 

Vei putea observa ce se află în spatele cortinei

Când participă la interviuri, tinerii au dintre cele mai diverse păreri despre ce presupune mediul de business, de la ținută office, tabele sau grafice complexe ce urmează a fi analizate.

Consultanța este o activitate mult mai complexă de atât, în care creativitatea își are locul ei și se împletește cu strategia, unde fiecare client aduce o provocare unică. Ce este cert: nu te vei plictisi. Dar este pentru tine? Și dacă da, care ramură a consultanței?

 

Vei descoperi o perspectivă originală asupra profesiei

Învățarea autentică vine din interacțiunea directă cu realitatea, în situații concrete, în care nu e loc de încă un episod pe Netflix înainte să mă apuc de temă. :)

Așadar, la BDO Academy vei fi pus în fața unor situații reale care îți vor oferi o perspectivă originală asupra profesiei. Vor fi împărtășite experiențe dintre cele mai diverse prin care specialiștii BDO au trecut și care le-au conturat cariera.  Acestea te vor putea inspira și îți vor oferi încredere că ești pregătit pentru a face față provocărilor viitoare.

 

Vei înțelege puterea si valoarea echipei

În călătoria mea profesională, am înțeles rapid că echipa este esențială. La BDO Academy, te vei alătura unui colectiv de tineri determinați, dornici să învețe și să se dezvolte. Vom construi un context propice pentru a forma conexiuni de durată. Totul sub îndrumarea mentorilor BDO, alături de voi la fiecare pas.

 

Vei afla noțiuni interesante de business 

Investiția în educație este esențială și nu se termină odată cu finalizarea studiilor. Cei mai buni profesioniști pe care i-am întâlnit au fost si au rămas mereu in mișcare și la curent cu cele mai noi informații din domeniul lor de expertiză.

Astfel, în cadrul programului avem nevoie de curiozitatea ta și entuziasmul de a participa la sesiuni, iar noi ne vom asigura să îți prezentăm unele dintre cele mai interesante noțiuni de business.

 

Vei putea lua o decizie informată despre cariera ta

E important să facem o distincție clară între job și carieră. Ce diferențiază cariera este o motivație pe termen lung, care iți oferă un boost de focus și energie să înveți, să evoluezi, iar într-un final să performezi la cele mai înalte standarde.

Astfel, prin BDO Academy îți vom oferi toate informațiile necesare pentru a decide dacă vrei să-ți construieșți o carieră în domeniu.

 

Bonus: Oportunități de carieră

Dacă la finalul programului te vei simți inspirat și convins că aceasta este calea pe care vrei să o urmezi, fii pe fază! La BDO avem constant oferte de job și suntem întotdeauna în căutare de talente noi.

Le poți verifica oricând aici: https://www.bdo.ro/en-gb/careers/jobsGata să te descoperi și să înveți? BDO Academy te așteaptă: Link Înscriere.