• Confidentialitate

BDO Romania

POLITICA DE PRELUCRARE A DATELOR PERSONALE PRIN INTERMEDIUL WEBSITE-ULUI

BDO Romania[1] urmeaza pasii necesari pentru a asigura protectia datelor personale, in acord cu principiile prevazute in legislatia de prelucrare a datelor personala aplicabila in Romania, inclusiv Regulamentul nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (“GDPR”).

Aceasta politica are ca rol sumarizarea abordarii BDO Romania in ceea ce priveste activitatile de prelucrare a datelor personale prin intermediul websiteului si furnizeaza informatii cu privire la:

 • Categoriile de date personale prelucrate si persoanele vizate
 • Temeiul legal si scopurile prelucrarii
 • Durata prelucrarii datelor
 • Securitate
 • Destinatari
 • Drepturile persoanelor vizate

Pentru informatii specifice referitoare la activitatile de prelucrare a datelor personale, va rugam sa consultati politicile de confidentialitate implementate la nivelul fiecarei entitati BDO cu care interactionati.

Categoriile de date personale prelucrate si persoanele vizate

BDO Romania nu solicita inregistrarea pentru acces sau nu necesita alte prelucrari de date personale pentru accesarea websiteului. Totusi, daca participati intr-una dintre activitatile sau solicitati anumite servicii prestate de BDO Romania, acesta va putea colecta datele dumneavoastra personale necesare in acest sens. Lipsa furnizarii acestor informatii va putea conduce la impiedicarea sau intarzierea in furnizarea acestor servicii de catre BDO Romania.

BDO Romania poate prelucra date personale in legatura cu persoanele vizate, respectiv:

 • nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, oras, companie, atunci cand persoana vizata completeaza formularul de contact de pe website;
 • nume, prenume, adresa de e-mail, numar de telefon, data de nastere, sex, atunci cand persoana vizata completeaza formularul de cariere (aplicare pentru functii in cadrul BDO Romania) de pe website;
 • nume, prenume, adresa de e-mail, companie, tara de resedinta, atunci cand persoana vizata completeaza formularul de abonare la newsletterele BDO Romania.

Persoanele vizate in legatura cu care BDO Romania poate prelucra date personale sunt: clientii si potentialii clienti, reprezentantii/angajatii clientilor/potentialilor clienti, utilizatori care acceseaza websiteul BDO Romania si, daca este cazul, doresc sa se aboneze la newsletterul BDO Romania, aplicanti pentru diverse functii in cadrul BDO Romania.

Activitatile de prelucrare a datelor personale presupun colectarea de date, accesul, utilizarea, pastrarea, actualizarea sau stergerea, dupa cum e cazul.

Informatiile vor fi prelucrate conform principiului minimizarii, astfel incat sa permita BDO Romania sa va solutioneze solicitarea.

Temeiul legal si scopurile prelucrarii

Prelucram date personale in urmatoarele scopuri:

 • Pentru a urma pasii necesari (din punct de vedere legal si comercial/intern, al societatii) in vederea unui potential contract incheiat cu un potential client/furnizor;
 • Pentru a efectua procesele de recrutare;
 • Pentru transmiterea de newslettere catre persoanele vizate, atunci cand a fost efectuata o astfel de solicitare de catre persoanele vizate;
 • Pentru a asigura raspunsul corespunzator la solicitarile persoanelor vizate in legatura cu datele lor prelucrate de BDO Romania.

Prin intermediul websiteului, prelucram datele personale pe baza urmatoarelor temeiuri legale:

 • Incheierea si executarea contractului, atunci cand persoana vizata este client BDO Romania;
 • Interesul legitim in ce priveste procedurile de recrutare si contactul cu potentialii clienti
 • Consimtamantul, atunci cand este expres solicitat, nefiind incidente temeiurile legale anterior mentionate.

Durata prelucrarii datelor personale

BDO Romania va pastra datele personale atata timp cat ii solicita legislatia aplicabila sau este necesar, conform interesului legitim al BDO Romania. Intrucat datele personale sunt prelucrate de BDO Romania in scopuri diferite si/sau pe baza unor temeiuri legale diferite, termenele de retentie a datelor personale sunt diferite.

Dupa ce perioada de pastrare a datelor expira, BDO Romania va asigura stergerea si/sau distrugerea in conditii de siguranta a acestora.

Securitate

BDO Romania a implementat standarde general acceptate de tehnologie si securitate operationala, pentru prevenirea pierderii, alterarii, utilizarii neautorizate sau distrugerii datelor personale. Toti partenerii, angajatii sau reprezentantii BDO Romania sunt obligati sa pastreze datele personale confidentiale si numai persoane autorizate au acces la datele personale (“need to know”).

Destinatari

BDO Romania va transfera datele personale numai in concordanta cu principiile GDPR.

BDO Romania poate transfera date personale catre afiliatii sai, furnizorii de servicii (furnizori IT, furnizori servicii de arhivare etc.) precum si catre autoritatile relevante (autoritatile in materia spalarii banilor, autoritati fiscale etc.).

Drepturile persoanelor vizate

 • Dreptul de acces: prin care persoana vizata poate obtine o confirmare cu privire la prelucrarea sau nu de catre BDO Romania a datelor personale iar in caz afirmativ, dreptul de a obtine informatii cu privire la activitatile de prelucrare a datelor personale
 • Dreptul de rectificare: prin care se poate obtine corectarea datelor personale inexacte
 • Dreptul de stergere: prin care se poate obtine stergerea datelor personale, in anumite cazuri; BDO Romania nu poate da curs acestei solicitari daca legea obliga la pastrarea acestor date personale sau daca datele sunt necesare pentru un interes legitim al BDO Romania
 • Dreptul de restrictionare a prelucrarii: prin care se poate restrictiona utilizarea datelor cu caracter personal, pana la rezolvarea unei alte solicitari din partea persoanei vizate 
 • Dreptul de opozitie: prin care persoana vizata se poate opune la prelucrarea datelor cu caracter personal, conform legii. BDO Romania poate da curs direct cererii doar pentru prelucrarile realizate in scop de marketing direct. Cu privire la celelalte cazuri, BDO Romania va analiza interesele sale prin comparatie cu siuatia in concret a persoanei vizate, pentru a putea adopta o decizie.
 • Dreptul la portabilitate: prin care se pot obtine datele cu caracter personal pe care le detine BDO Romania cu privire la persoana vizata intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat sau prin care se pot transmite aceste date unui alt operator de date.
 • Dreptul de a depune o plangere la A.N.S.P.D.C.P., cu sediul in Bucuresti, Sectorul 1, Bld. Gheorghe Magheru 28-39, 010336, Romania.

Solicitarea de exercitare a drepturilor de mai sus trebuie adresata in scris entitatii BDO respective. Ne vom asigura ca vor fi luate toate masurile pentru a solutiona cererea fara intarziere.

Solicitarile de acces, rectificare, restrictionare a prelucrarii sau stergere a datelor personale sunt supuse restrictiilor legale aplicabile.

Daca doriti sa nu mai primiti comunicari promotionale si de marketing din partea BDO Romania in viitor, puteti utiliza link-ul de opt-out mentionat in fiecare comunicare de marketing transmisa catre voi pe e-mail. Cu toate acestea, optiunea dumneavoastra de a va dezabona de la comunicari de marketing nu presupun si incetarea comunicarii cu BDO Romania, prin e-mail sau comunicare, referitoare la relatia dumneavoastra cu noi, in baza altor temeiuri legale.

 

 

Modificari

BDO Romania isi rezerva dreptul de a modifica aceasta politica din cand in cand, dupa cum va fi necesar. Va rugam sa verificati aceasta politica in mod regulat, pentru a fi la curent cu actualizarile.

Continuarea utilizarii websiteului reprezinta acceptul dumneavoastra al oricaror modificari aduse acestei politici.

 

 

[1]  Rețeaua BDO în România (denumită în continuare „BDO Romania”) este compusă din următoarele entități: BDO Audit SRL, BDO Tax SRL, BDO Business Advisory SRL, BDO Business Restructuring SPRL, BDO Auditors and Accountants SRL, BDO Auditors and Business Advisors SRL, BDO Outsourcing Services SRL, BDO Support Services SRL, Tudor, Andrei și Asociații SPARL.